Kulağımın arkasında beze çıktı diyen kişiler hangi doktora gitmeleri gerektiğini merak ederler. Kulak arkasında meydana gelen bezenin birbirinden farklı nedenleri olabildiği için öncelikle bu durumun neden kaynaklandığını tespit edilmesi ardından da ona göre bir tedavi yöntemi uygulanması gerekir.
Kulağımın Arkasında Beze: Kanser Nedeniyle Oluşan Bezeler
Kulağımın arkasında beze çıktı diyenlerin sayısı oldukça fazladır. Kulak arkasında meydana gelen bu bezenin nedenleri farklılık gösterebildiği gibi bezenin tedavi süreçleri de farklılık göstermektedir. Kulak arkasında meydana gelen bezelerin en önemli nedeni kanser olarak söylenir. Kulak arkasında meydana gelen şişlikler ve bezeler günden güne büyümeye devam ediyorsa en yakın sağlık kuruluşuna giderek muayene olunması gerekir. Vücuttaki kanser hücreleri kulak arkasında beze oluşmasına neden olabilir ve erken tedavi edilmediği durumda kanser tüm vücuda yayılabilir.
Aşırı Yağlanma Sonucu Oluşan Bezeler
Kulak arkasında beze oluşumunun nedenleri arasında aşırı yağlanma nedeniyle meydana gelen iltihap da gösterilebilir. Vücutta aşırı yağlanma problemi varsa bunun sonucunda ortaya çıkan iltihap vücudun çeşitli noktalarında irili ufaklı bezelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Vücudun çeşitli noktalarında meydana gelen bu bezeler tedavi edilmediği durumda iltihapların ve çeşitli enfeksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilir. Aşırı yağlanma sonucunda oluşan bezelerin üzerinde kızarıklıkta görülür.
Akne Nedeniyle Oluşan Bezeler
Kulağımın arkasında beze oluştu diyenler bu oluşumun nedenleri arasında akne ve sivilcelerde gösterebileceğini bilmelidir. Sivilceler cilt yüzeyinde görülür ve cildin yeterli şekilde temizlenmemesi sonucunda ortaya çıkabilir. Cilt temizliğinin doğru şekilde yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan sivilceler aynı zamanda hormonlarda meydana gelen değişiklikler ve sonucunda da kendini gösterebilir. Kulak arkasında çıkan sivilceler iltihaplı olması durumunda şişer bu da kulak arkasında beze oluşmasına neden olabilir.
Kulak Arkasında Meydana Gelen Şişkinlik İçin Hangi Doktora Gidilir?
Kulağımın arkasında beze çıktı sorunuyla karşılaşan kişiler hangi doktora gitmesi gerektiğini de merak ederler. Kulağın arkasında meydana gelen şişkinliğin nedenini bulabilmek için öncelikle kulak burun boğaz doktoruna gidilmesi gerekir. Kulak burun boğaz doktoru gerekli tetkiklerin ve ilk tedavinin yapılmasını sağlayacaktır. Kulak burun boğaz uzmanı tarafından gerçekleştirilen tedavinin ardından kişinin kulağının arkasında çıkan bezenin nedenine bağlı olarak farklı doktorlara da gitmesi gerekebilir.
Kulak arkasındaki şişkinliğin akneden kaynaklandığı tespit edilirse kulak burun boğaz uzmanı tarafından hastanın cildiye servisine yönlendirilmesi sağlanır. Cildiye doktorları tarafından kulak arkasındaki şişkinliğin incelenmesi ve şişkinliğin sivilce kaynaklı olup olmadığının belirlenmesi amaçlanır. Kulak arkasında meydana gelen şişkinliğin sivilce nedenli olarak ortaya çıktığının tespit edilmesi durumunda cildiye uzmanları tarafından gerekli kremlerin uygulanması önerilebilir.
Kulak burun boğaz uzmanları tarafından gerçekleştirilen muayenenin ardından kişilerin kulak arkasında meydana gelen şişkinliğin kanser nedeni ile ortaya çıkabileceğini düşünmesi sonucunda onkologlara yönlendirilmesi sağlanabilir. Onkoloji bölümünde kişilerin kulak arkasında meydana gelen şişkinliğin kanser nedeniyle oluşup oluşmadığını bağlı olarak ileri tetkiklerin yapılması sağlanacaktır. Kulak arkasındaki şişkinliğin kanser nedeniyle ortaya çıktığının tespit edilmesi durumunda gerekli tedavi de kısa süre içerisinde başlatılacaktır.
Kulak Arkasındaki Bezelerin Tedavisi
Kulağımın arkasında beze oluştu diyen kişiler tedavi yönteminin nasıl olacağını da merak ederler. Kulak arkasında meydana gelen bezelerin tek bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Bunun nedeni ise kulak arkasında oluşan bezelerin oluşumunda sivilcelerin, kanser hücrelerinin veya aşırı yağlanma sonucu oluşan iltihapların etkili olabildiğidir. Kulak arkasında meydana gelen bezelerin tedavisinde öncelikle bu problemin neden ortaya çıktığının tespit edilmesi gerekir. Doktorlar tarafından gerçekleştirilen muayene ve gerekli tahlillerin yapılmasını ardından kulak arkasında bezelerinin neden ortaya çıktığı tespit edilebilir.
Kulak arkasındaki şişkinliğin tespit edilmesinin ardından uygulanacak tedavi yöntemleri sayesinde bu şişkinliğin ortadan kaldırılması amaçlanır. Kulak arkasında meydana gelen şişkinliğin türüne bağlı olarak doktorlar tarafından çeşitli kremlerin veya hapların kullanılması önerilebilir. Kulak arkasında meydana gelen şişkinliğin kanser sonucunda ortaya çıkmasının tespit edilmesi durumunda ise doktor tarafından kemoterapi süreci başlatılabilir.