Yüz derisi, başta güneşten gelen zararlı ışınlar nedeni ile zamanla değişime uğrayan ve eski rengini, elastikiyetini ya da sağlığını kaybedebilen bir deri olarak bilinmektedir. Yüz derisinde meydana gelen bu değişimler, çeşitli tedavi yöntemleri ile giderilerek derinin değişmesini ve eski görünümünü kazanmasını sağlayabilmektedir.
Bu yöntemlerin uygulanması mutlaka uzmanlar tarafından gerçekleştirilmeli ve uygulamaların ardından kişilerin derilerini korumak adına önlemler almaları gerekmektedir.
Yüz Derisi Değiştirilebilir Mi?
Yüz derisi değişimi, genellikle estetik cerrahi veya dermatolojik tedavilerle gerçekleştirilen bir prosedürdür. Bu, cilt tonu düzensizlikleri, lekeler, kırışıklıklar veya diğer cilt sorunlarına çözüm sağlar. Kimi zaman lazer tedavileri, kimyasal peeling veya dermal dolgu maddeleri gibi yöntemler kullanılarak uygulanabilir. Yüz derisi değişimi, bireylerin genç, taze ve sağlıklı bir cilde kavuşma isteklerini karşılamak için tercih edilen bir estetik girişimdir. Bu tür prosedürler, kişisel güveni artırmak ve genel görünümü iyileştirmek amacıyla yaygın olarak tercih edilmektedir.Formun Üstü
Çeşitli nedenler ile birlikte değişime uğrayan yüz derileri, bazı tedavi yöntemleri ile değiştirilebilmektedir. Bu anlamda kullanılan yüz derisini soyma yöntemler arasında; lazer, kimyasal peeling, dermabrazyon gibi tedaviler yer almaktadır. Bu tedavilerin kullanılması öncesinde yüz derisini değiştirmek isteyen kişilerin uzmanlara başvurmaları ve uzmanlar ile birlikte uygulanacak yöntemi belirlemeleri gerekmektedir. Kişilerin yaşlarına, ciltlerinde oluşan problemlere ve bu problemlerin boyutuna göre belirlenen tedavi yöntemleri uzmanlar tarafından uygulanmaktadır.
Yüz Derisinin Değiştirilmesinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Yüz derisinin değişmesi için en sık başvurulan yöntemler arasında lazer tedavileri, kimyasal peeling uygulamaları ve dermabrazyon tedavileri yer almaktadır. Bu tedavilerin uygulanma nedenleri ve aşamaları şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Lazer Tedavileri: Lazer tedavisi ile yüz derisinin değiştirilmesi işleminde lazer ışınlarından yararlanılmaktadır. Lazer ışınları ile cildin üzerinde bulunan derinin buharlaştırılarak değiştirilmesi sağlanmaktadır. Lazer uygulamasının ardından cilt üzerinde bazı soyulmalar ve kuruluklar oluşabilmektedir. Oluşan bu lezyonlar, belli bir sürenin ardından ortadan kalkmakta ve bu süre içerisinde cilt kendini yenilemektedir. Birkaç seans olabilen lazer ile yüz derisinin değiştirilmesi işlemleri sırasında ağrı ve yanma hissi görülmemektedir. Lazer işlemlerine genellikle güneş lekeleri, ameliyat sonrasında oluşan lekeler, hamilelik lekeleri ve siyah nokta, sivilce gibi cilt problemleri nedeni ile oluşan lekelenmelerde başvurulmaktadır.
- Kimyasal Peeling: Kimyasal peeling uygulamaları ile birlikte yüz derisinin soyulması sağlanabilmektedir. Bu uygulamalar, yüz derisi üzerinde bulunan kusurlu tabakanın iyileşmesini ve yeni, hasarsız bir cilt oluşumunu sağlamaktadır. Kimyasal peeling uygulamalarının yapımı, 3-4 seans uzunluğunda sürebilmekte olup, bu süreç içerisinde cildin korunması yeni lekelenmelerin oluşmaması açısından büyük önem arz etmektedir.
- Dermabrazyon: Mekanik peeling olarak da bilinen dermabrazyon işleminde cildin en üst tabakası soyularak altta bulunan sağlıklı tabakanın ortaya çıkması hedeflenmektedir. Bu tedavi yöntemi ile yüz derisinin değiştirilmesinin ardından aynı renkte ve pürüzlerinden arınmış bir cildin ortaya çıktığı görülmektedir.
Yüz Derisinin Değiştirilmesi İçin Başvurulan Yöntemlerin Kullanılmasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yüz derisini değiştirmek için başvurulan yöntemlerin uygulanması sırasında ve uygulanmasının ardından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Lazer tedavileri, kimyasal peeling gibi işlemlerin ardından cildin soyulması sırasında oluşabilecek etkilerin giderilmesi adına uzmanlar tarafından bazı krem tedavilerinin verildiği görülmektedir. Bu cilt yenileme dönemine katkıda bulunan kremlerin kullanılması ve cildin güneşten korunması, dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında yer almaktadırlar.